آرکتایپ برند یا شخصیت برند چیست؟
شناخت آرکتایپ برند یا شخصیت برند اولین قدم برای طراحی هویت تجاری است. آرکتایپ مفهوم یا تعریفی است که برای شکل دادن به یک برند و در واقع برای ایجاد شخصیت برند از طریق شناسایی مدل آن و کهن الگوی خاص آن استفاده می شود.
با کشف و استخراج شخصیت برند می توان گفت چه رنگی، چه فرمی، چه ویژگی و چه شعاری مناسب بازار و سازمان است. به این ترتیب و با شناسایی آن، داستان برند شکل می گیرد و می توانیم با توجه به رفتارهای خاص آن، برندی قوی و آگاهانه با مسیری روشن ایجاد کنیم.
آرکتایپ چیست؟
کلمه آرکتایپ از دو قسمت arch و type تشکیل شده است. آرک به معنای اصیل، قدیمی، اصلی یا اولیه و نوع به معنای نوع یا الگو است. بنابراین از ترکیب این دو عبارت، کلمه ای به معنای مدل اولیه، نمونه اولیه یا به عبارتی همان کهن الگو تشکیل می شود. در واقع کهن الگو معادل مدرن این عبارت است.
از شخصیت برند چه استفادههایی میتوان کرد؟
یکی از کاربردهای اصلی آرکتایپ استفاده از آن برای انتقال پیام برند به مخاطب است. هر برند می تواند چندین پیام را با خود حمل کند. پیام های نسبت داده شده به هر برند بر اساس سیاست های کلی آن است. مفاهیمی مانند احترام به محیط زیست، احترام به حقوق مشتری و تعهد به ارائه محصول با کیفیت، همگی می توانند پیام یک برند باشند.
صاحبان برند می توانند با کمک الگوی اصلی برند خود پیام خود را به مخاطب منتقل کنند. همانطور که قبلا ذکر شد، کهن الگوی یک برند نیز می تواند مسیر توسعه آن را هموار کند. بر این اساس، می توانید از کهن الگوی برند خود برای طراحی مسیر رشد کسب و کار خود استفاده کنید.
بیشتر بخوانید مقاله آرکتایپ برند یا شخصیت برند چیست؟ : قیمت طراحی لوگو
چرا آرکتایپ برند یا شخصیت برند برای برندینگ مهم هستند؟
همانطور که در بالا اشاره کردیم، آرکتایپ ها به خواسته های جهانی انسان مربوط می شوند. آنها تلاش های جذب مشتری و ارزش پیشنهادات را به شخصیتی قابل درک برای مردم تبدیل می کنند. چنین تعریفی بسیار شیرین به نظر می رسد، اما تا به حال باید به این سوال فکر کرده باشید: رابطه بین آرکتایپ و اهداف تجاری چیست؟
به نظر ما طرح این سوال اشکالی ندارد. برای درک اهمیت آرکتایپ های برند برای هدف نهایی خود، این سه مزیت آرکتایپ را در نظر بگیرید:
آرکتایپ ها از متفاوت بودن پشتیبانی می کنند.
آیا از خود می پرسید که چگونه در یک بازار شلوغ و اشباع شده از دیگران متمایز شوید؟ یک آرکتایپ قدرتمند می تواند پاسخی برای این مشکل باشد. آرکتایپ ها به شما انگیزه می دهند تا ریشه های برند خود را عمیق تر ببینید و دلیل پشت هر کاری را که انجام می دهید بیابید.
افراد، مکان ها و ایده هایی که دلیل شکل گیری برند شما شده اند، واقعاً منحصر به فرد و خاص هستند. زمانی که برند دیگری در صنعت شما آرکتایپ مشابهی را به اشتراک می گذارد، به خاطر داشتن این نکته بسیار مهم است. اگر می خواهید متمایز شوید، مهم است که به یاد داشته باشید که DNA سازنده برند شما یک الماس کمیاب است.
آرکتایپ ها تجربه های برند را به وجود می آورند.
آرکتایپ برند یا شخصیت برند لحن تجارب و روابط مشتری را تعیین می کنند. برای مثال، یک برند با آرکتایپ حامی نشان دهنده شخصیتی حامی، مفید و با شخصیت است. هنگامی که این ویژگی ها شکل گرفتند، مشتری انتظاراتی را برای تجارب بعدی برند ایجاد می کند. امیدواریم این برند این انتظارات را برآورده کند.
وقتی این انتظارات برآورده شوند، مشتری یاد می گیرد که به شما و ارزشی که ارائه می دهید اعتماد کند. تجارب مکرر و مداوم پایه و اساس تشکیل یک پایگاه مشتری وفادار است.
آرکتایپ ها در ارتباط با امیال مشتری قرار می گیرند.
قدرت آرکتایپ ها در این است که می توانند به ویژه با نیازها و خواسته های مخاطبان شما مرتبط باشند. چه مشتریان به دنبال نوآوری، انگیزه یا خلاقیت باشند، یک آرکتایپ برای آن وجود دارد. به عبارت دیگر، برندها از آرکتایپ ها برای ایجاد ارتباط بین نیازهای مخاطب و محصولشان استفاده می کنند. این به آن ها کمک می کند تا بفهمند چرا محصولشان می تواند اهداف شخصی شان را ارتقا دهد و به ارتباط قوی تر و معتبرتر با مشتریان منجر شود.
بیشتر بخوانید مقاله آرکتایپ برند یا شخصیت برند چیست؟ : قیمت طراحی لوگو در اصفهان
۱۲ آرکی تایپ یا کهن الگوی تعریف شده
به طور کلی 12 آرکتایپ داریم. این الگوها چارچوب هایی را برای ما ایجاد می کنند که بر اساس آن احساسات مختلفی در ما به وجود می آید. جالب است، مگه نه؟ در آینده جالب تر خواهد بود. بیایید این 12 آرکتایپ را با هم مرور کنیم:
آرکتایپ قانون شکن یا یاغی (REBEL):
این نوع آرکتایپ برند یا شخصیت برند دوست دارد متفاوت از دیگران عمل کند، این نوع آرکتایپ می تواند شخصیت کاریزماتیک داشته باشد، اگر آرکتایپ معصوم را به لذت بردن از زنگ مدرسه تشبیه کنیم، می توان گفت آرکتایپ شورشی در حال فرار از مدرسه است، هدفش از بین بردن غیر مؤثر ها و لحن او صحیح است و تغییر می کند. از برندهایی که دارای کهن الگوی سرکش هستند می توان به برند اپل اشاره کرد.
آرکتایپ جادوگر یا شعبده باز (MAGICIAN):
آرکتایپ شعبده باز با ویژگی های چشمگیر، کاریزماتیک و باهوش همراه است که در واقع رویاها را به واقعیت تبدیل می کند، ایده آل او، قوی و لحن او آرامش بخش است، از جمله برندهایی که این نوع کهن الگو را دارند می توان به برند ایکس باکس اشاره کرد.
آرکتایپ قهرمان (THE HERO):
این نوع آرکتایپ برند یا شخصیت برند تمام تلاش خود را می کند تا دنیایی بهتر خلق کند، هدف او کمک و لحن او برابری است. نمونه بارز برندی که این نوع کهن الگوی برند را دارد، برند نایک است.
آرکتایپ عاشق (THE LOVER):
آرکتایپ عاشق می خواهد در لحظات صمیمی زندگی در کنار شما باشد، ایده آل او، شور و صمیمیت است، لحن او جلب رضایت دیگران است. یکی از برندهایی که این نوع کهن الگو را دارد برند Godiva است که با هدیه دادن شکلات شما را به گرمی دوستی دعوت می کند.
آرکتایپ دلقک یا سرگرم کننده (JESTER):
آرکتایپ دلقک با خوشحالی زندگی می کند و سعی می کند جهان را روشن کند. او شخصیت عجیبی دارد و فراتر از هنجارهای مورد انتظار، هدفش لذت و شادی و لحنش سرگرم کننده همراه با طنز و شوخی است. فانتا یکی از برندهای مطرحی است که آرکتایپ سرگرم کننده ای دارد.
آرکتایپ طراحی لوگو پسند (EVERY MAN):
این آرکتایپ برند یا شخصیت برند معتقد است که طراحی لوگوی افراد صرف نظر از نژاد و ملیت مهم است، ایده آل آن، تعلق و وابستگی است و لحنی دوستانه و صادقانه دارد. از جمله برندهایی که کهن الگوی برند طراحی لوگو را دارند می توان Ebay را نام برد.
آرکتایپ مراقب (NURTURER):
این نوع کهن الگو سرشار از همدلی و شفقت است و برندی قابل اعتماد به حساب می آید. از برندهایی که دارای این نوع کهن الگو هستند می توان به برند جانسون اشاره کرد.
آرکتایپ حاکم (RULER):
طراحی لوگو توسط آرکتایپ برند یا شخصیت برند حاکم کنترل می شود و در واقع این کهن الگو نمادی از انحصار و تجمل است. مشتریانی که از این نوع برند خرید می کنند وارد دسته بندی خاصی از ریسک می شوند. به نوعی برندهایی که این نوع کهن الگو را دارند، برندهای باکیفیت و گران قیمتی هستند. مثل برند مرسدس بنز. هدف آنها ایجاد پیروزی و لحن آنها رهبری مسئولانه است.
آرکتایپ خالق (CREATOR):
این نوع آرکتایپ برند یا شخصیت برند دارای تخیل بسیار قوی و حس زیبایی شناسی بالایی است، هدف آن نوآوری و لحن صوتی و بصری منحصر به فرد آن است. یکی از برندهایی که این نوع کهن الگو را دارد سونی است.
آرکتایپ معصوم (THE INNOCENT):
این آرکتایپ برند یا شخصیت برند عاری از هرگونه اشتباه در گذشته است و همیشه لیوان را نیمه پر می بیند، هدفش امنیت و لحنش ساده و خوش بینانه است. از جمله برندهایی که دارای آرکتایپ معصوم هستند می توان به کوکاکولا اشاره کرد.
آرکتایپ حکیم (SAGE):
برای این آرکتایپ برند یا شخصیت برند ، آگاهی کلید موفقیت است، شاید به همین دلیل است که می توان گفت او شنونده خوبی است و توانایی درک پیچیدگی ها را برای دیگران دارد. هدف آن هوش و لحن آن درک کردن است. یکی از برندهایی که این نوع کهن الگو را دارد، برند دانشگاه هاروارد است.
آرکتایپ کاوشگر (EXPLORER):
او تمایل زیادی به داشتن تجربیات جدید دارد و برای استقلال ارزش قائل است، هدف او آزادی و لحن او ذهن باز است. یکی از برندهایی که این نوع آرکتایپ را دارد Red Bull است.
نقش آبرنگ بهترین موسسه در انجام طراحی لوگوی سایت برای کسب و کار شما است، با ما حرفه ای بدرخشید!
آدرس :
اصفهان ، خیابان اشراق شمالی ، نبش کوچه 5، مجتمع الهیه ، طبقه 4 ، واحد 401
شماره های تماس :
31323008-9 – 031
09132127209 ، 09132664095