نکات عکاسی از ساختمان
نکات عکاسی از ساختمان : عکاسی از ساختمان جزئی از عکاسی معماری به شمار میرود که مهمترین هدف آن عکاسی از ساختمانها و بناهایی است که به شکل کاملا هنرمندانه و بسیار دقیقی به تصویر کشیده شده اند. عکاسان معماری در استفاده کردن از تکنیکهای بسیار مختلف و دوربینهای بسیار تخصصی مهارت بسیار زیاد و بالایی دارند. در حال حاضر، این فرهنگ بسیار حریص به تصاویر موجب شده است از طریق عکاسی با هنر معماری اهمیت بسیار بیشتری بدهند.
مهمترین مزایای عکاسی معماری و عکاسی از ساختمان واقعا بینظیر هستند از جمله: به مردم اجازه میدهد به صورت کاملا بصری ساختمانهایی که هرگز ممکن است فرصت دیدن آنها را در زندگی خود ندارند را، حسابی درک نمایند و به دنبال آن منبع بسیار باارزشی به وجود میآید که به ما این اجازه را میدهد لغتنامه معماری خود را به شدت گسترش دهیم. ما در این مقاله سعی بر شرح نکات عکاسی از ساختمان اشاره می کنیم تا ذهن شما را نسبت به این فضا بسیار بسیار روشن تر نماییم.
نکات عکاسی از ساختمان کدام اند؟
۱. عکاسی در شرایط مختلف جوی و زمانهای مختلف از روز
اغلب اوقات برای عکاسی از عجایب معماری به دنبال شرایط نورپردازی بسیار دراماتیک مانند ساعات غروب هستند؛ یعنی زمانی که سایهها بسیار طولانی تر و رنگها روشن تر می باشند. گرچه این کار گاهی اوقات منجر به شکلگیری عکسهای بسیار بینظیری خواهد شد ولی فضای ساختمان را تنها در یک بازه زمانی بسیار مشخص به تصویر خواهند کشید. گرفتن چندین عکس در زمانهای بسیار مختلف از روز یا حتی در شرایط جوی بسیار گوناگون؛ باعث به تصویر کشیدن داستان کاملتری از رابطه ساختمان با محیط اطراف خواهد شد.
۲. اولویتدهی برای شرایط نورپردازی خوب
بدون توجه به زمان های عکاسی، شرایط نورپردازی بسیارخوب همواره یک اولویت می باشد. نورپردازی معماری بسیار عالی باعث و بانی تاکید بر یک فضا، یک ساختار یا جو خاص خواهد شد و بنابراین همواره در شکلدهی درک بسیار مستقیم مخاطب از چیزی که در آن پروژه معماری خوب مهم می باشد، نقش قابل توجهی را ایفا می نماید و این یکی از نکات عکاسی معماری بسیار قابل توجه می باشد.
برای مشاهده عکاسی تبلیغاتی در اصفهان، روی دکمه زیر کلیک کنید 🙂
۳. جستجو برای یک زاویه عکاسی عالی
تغییر دادن پرسپکتیو نه تنها یک کار سرگرمکننده می باشد، بلکه میتواند مزایای بسیار زیادی را نیز به همراه بیاورد. صرف کردن وقت برای پیدا کردن یک زاویه ای بسیار متفاوت برای عکاسی که میتواند شکل فرم انتزاعی یا کمتر دیده شده ای را از جزئیات یک ساختمان را به خوبی نشان دهد میتواند موجب ایجاد سطحی بسیار زیاد از زیبایی و تحسین گردد.
۴. عدم ترس از قرارگیری مردم در تصویر (معماری بدون آنها وجود ندارد)
روند گذشته به این شکل است که در عکاسی معماری مردم به دید نیایند، انگار وجود آنها به نوعی آلودگی پاکی و زیبایی آن بنا را در پی دارد. خوشبختانه، تعداد زیادی از عکاسان سرشناس معماری به این روند خاتمه دادهاند. معماری بدون ما وجود ندارد و بنابراین یک عکاس بسیار خوب معماری از حضور مردم در عکس هایش اصلا ناراحت نخواهد شد.
۵. بررسی جزئیات به میزان کل
با آنکه عکاسی از ساختمان با لنزهای زاویه باز همواره در عکاسی کار بسیار هوشمندانهای می باشد اما بناهای ساختمانی حاوی صدها جزئیات بسیار ریز می باشند که زمان قرار دادن یک اتاق در یک قاب، نادیده گرفته خواهد شد. یک عکاس بسیار خوب معماری جزئیات را از نمای بسیار نزدیک ثبت می نماید و به عنوان نمونه: موجب آشکارسازی نکته های بسیار جدیدی در مورد تاریخچه آن بنا یا نحوه ساخت آن شده است.
تاریخچه عکاسی از ساختمان را توضیح دهید؟
در مقاله نکات عکاسی از ساختمان به بررسی تاریخچه عکاسی ساختمان میپردازیم. نخستین عکس تاریخ به اسم «نمایی از پنجره» در لوگرا توسط عکاسی بسیار معروفی به اسم Nicéphore Niépce ثبت شده است، اولین عکس معماری و عکاسی از ساختمان نیز تلقی شده است به این علت که ثبت آن از نمای ساختمانها صورت گرفته است. به همین شکل، عکسهای گرفته شده توسط ویلیام هنری فاکس تالبوت عکاسی معماری می باشد، از جمله عکسهای او از یک پنجره توریدار که در Lacock Abbey در سال 1835 ثبت شده اند.
در سراسر تاریخ عکاسی چه کلاسیک چه مدرن، ساختمانها سوژه هایی بسیار با ارزشی برای عکاسی تلقی شده اند؛ که تحسین اجتماع از معماری و اهمیت فرهنگی آن را به نمایش گذاشتهاند. در طول سالهای ۱۸۶۰ میلادی، شروع شکلگیری عکاسی معماری همانند یک رسانه ی بصری متمایز رقم خواهد خورد. هرچقدر طراحی ساختمانها تغییر یافت و از اشکال سنتی خود دور تر شد، عکاسی معماری نیز با تحول بسیار زیروبرو شد.
در اوایل تا اواسط قرن بیستم، خلاقیت در عکاسی معماری و عکاسی از ساختمان اوج گرفت به این علت که عکاسان از خطوط مورب و سایه های بسیار شاداب در ترکیببندی خود استفاده ی بسیار زیادی می کردند و تکنیک های دیگری را نیز تجربه کردند.
بیشتر بدانید مقاله نکات عکاسی از ساختمان : قیمت عکاسی صنعتی در اصفهان
تکنیک های عکاسی معماری و ساختمان را توضیح دهید؟
یکی از مهمترین اصول که در مقاله نکات عکاسی از ساختمان بیان میشود، عکاسی معماری کنترل پرسپکتیو با تاکید بر خطوط عمودی می باشد که عکاسان حرفه ای را می طلبد. با قرار دادن صفحه های کانونی دوربین به نحوی که عمود به زمین قرار بگیرد یا استفاده از دوربینهای قطع بسیار بزرگ یا لنزهای تیلت شیفت میتوان به این مهم دست پیدا می کنند.
در قدیم از دوربین های قطع بسیار بزرگ برای عکاسی معماری و عکاسی از ساختمان استفاده ی بسیار زیادی میشد به این علت به جابجایی یا کج شدن لنزها نسبت به صفحه فیلم اجازه خواهد داد. چنین قضیهای موجب کنترل پرسپکتیو خواهد شد و برای خلاقیت عکاس فضا را ایجاد می نماید.
امروزه بیشتر از دوربینهای DSLR در زمینه عکاسی معماری و ساختمان استفاده ی بسیار زیادی میشود. این دوربینها از لنزهای قابل تعویض و تیلت شیفت با طولهای کانونی بسیار متفاوت (معمولا ثابت) قابل استفاده می باشد.
نمای خارجی و داخلی در عکاسی از ساختمان
عکاس معماری و عکاسی از ساختمان ها یکی از شاخه های عکاسی صنعتی می باشد، معمولا نمای داخلی بناهای ساختمانی یا خارجی آن را به تصویر خواهند کشید؛ تکنیکهای استفاده شده در هر کدام از این دو بسیار یکسان می باشند، ولی تفاوتهای بسیار زیادی با هم دارند و گاهی اوقات به تجهیزات بسیار متفاوتی نیاز خواهند داشت.
یکی از نکات عکاسی ساختمان از نمای خارجی استفاده ی بهینه کردن از نور روز یا در شب از نور محیطی چراغهای خیابان، چراغهای بیرونی یک ساختمان، نور ماه و حتی مهتاب، ولی در موقعیتهای بسیار تاریکی که اصلا ثبت عکس انجام نخواهند گرفت.
در بسیاری از موارد، منظره اطراف ساختمان برای ترکیب کلی یک عکس بسیار مهم و حتی برای برقراری یک هماهنگی کاملا هنرمندانه بین بنا و محیط بشدت الزامی می باشد. در عکس ها از ساختمان ها اغلب اوقات گلها، درختان، آبنما یا مجسماتدر پیشزمینه ترکیب به چشم میخورند و از آنها در هدایت چشم بیننده به داخل ترکیب عکس و سوژه های اصلی آن یعنی ساختمان استفاده ی بسیار زیادی میشود.
عکاسی نمای داخلی
در عکاسی ساختمان ها از نمای داخلی میتوانید استفاده ی بسیار زیادی داشته باشید از نور محیطی که از میان پنجرهها و پنجرههای سقفی عبور داده میشود، استفاده ی بسیار زیادی کرد.
اکثر اوقات، عکاسان معماری از منابع نوری تکمیلی برای بهبود شرایط نورپردازی داخل یک ساختمان استفاده ی بسیار زیادی مینمایند. یکی از ویژگیهای بسیار مهم عکاسی ساختمان این می باشد که سوژههای اصلی به ندرت تکان خواهند خورد. بنابراین استفاده کردن از مراحل ویرایش پس از پردازش برای ایجاد کردن نورپردازی متعادل، حتی در نبود منابع نوری سنتی، امکانپذیر می باشد.
در حال به نکاتی جالبی میرسیم که یک عکاس معماری حرفهای آنها را رعایت می نمایند. رعایت این نکات بسیار مهم موجب شده است قدرت بصری عکاسی معماری بسیار بالا برود و عکاس توسط آن داستانهایی فراتر از تصاویر را به اشتراک بگذارد تا رابطه بناهای ساختمانی با زمینهها، فضا و زمانشان را حرفه ای تر بیان نماید.
بیشتر بخوانید مقاله نکات عکاسی از ساختمان : عکاسی صنعتی در اصفهان