فضاسازی در عکاسی چیست؟
آیا تا به حال در حال عکاسی بوده اید و با خود فکر کرده اید که “سوژه را در کجای این عکس قرار دهم؟” ایجاد فضا در عکاسی یکی از تکنیک های جذابی است که بسیاری از افراد علاقه مند به اجرای آن هستند. اما قبل از اینکه بتوانید این تکنیک را اجرا کنید، باید معنای فضا را به خوبی یاد بگیریم. فضا یک مفهوم کاملا انتزاعی است.
در فرهنگ لغت فضایی سازی این گونه تعریف شده است: «القا یا اشاره به یک احساس یا حالت روحی خاص». بنابراین فضاسازی در عکاسی را می توان ایجاد حسی خاص در بیننده دانست. البته گفتن این کار بسیار ساده تر از انجام آن است. از این رو در این مقاله قصد داریم تمامی نکاتی را که برای فضاسازی در عکاسی و القای حس خاصی به مخاطب نیاز دارید را مرور کنیم.
داشتن مهارتهای پایه، کلید فضاسازی در عکاسی
داشتن مهارت های اولیه عکاسی بسیار مهم است و در ایجاد فضاسازی به شما کمک زیادی می کند. یکی از این مهارت های اساسی که باید به آن مسلط باشید و از آن بهره ببرید، عمق میدان است.
باید بدانید در چه شرایطی باید از عمق میدان زیاد استفاده کنید و بالعکس، در چه شرایطی باید از عمق میدان کم استفاده کنید. در میان عکاسان، استفاده از عمق میدان کم یکی از بهترین تکنیک ها برای انتقال احساسات به مخاطب است. زیرا در این شرایط قادر خواهید بود توجه مخاطبان خود را به طور کامل بر روی موضوع مورد نظر خود متمرکز کنید.
اینکه سوژه به وضوح در قاب عکس قابل مشاهده باشد یا اگر بخواهید روی قسمت دیگری از کادر تمرکز کنید تصاویر بوکه راه دیگری برای ایجاد فضا در عکس است که برای آن باید مهارت های اولیه عکاسی را بدانید. محو کردن پس زمینه میتواند مخاطبان شما را به موضوعی که میخواهید هدایت کند و پیام شما را به آنها برساند.
فوکوس صحیح یکی دیگر از راه های ایجاد فضاسازی در عکاسی است. همانطور که از نامش پیداست، قرار است روی قسمت خاصی از کادر تمرکز کنید تا مخاطب متوجه آن شود.
بنابراین چه چیزی بیشتر از تمرکز می تواند به شما در ایجاد فضاسازی کمک کند؟ البته فراموش نکنید که این کار چیزی نیست که ما به راحتی بگوییم و باید در آن تجربه و مهارت کسب کنید. زیرا با کوچکترین چرخش و حرکت دوربین، فوکوس به نقطه دیگری منتقل می شود.
به طور کلی، تکنیک ها و مهارت های اولیه عکاسی بسیار گسترده هستند و بستگی به شما دارد که چه نوع احساسی را می خواهید به مخاطب منتقل کنید.
داشتن ظاهری پویا و خلاق مهم است و اگر چیزی در محیط توجه شما را به خود جلب کرد و شما را هیجان زده کرد، به سادگی از آن چشم پوشی نکنید. زیرا چیزی که بتواند احساسات شما را غلغلک دهد، مطمئناً می تواند به کمک فضاسازی توجه مخاطب را به خود جلب کند.
برای مشاهده عکاسی تبلیغاتی در اصفهان، روی دکمه زیر کلیک کنید :)nv

تاثیر نورپردازی در فضاسازی
بهترین مکان برای شروع فضاسازی داخل خود دوربین و در حین عکاسی است. بهترین ابزاری که ما به عنوان یک عکاس برای ایجاد فضا داریم نور است. با استفاده از انواع نور می توانیم احساسات مختلفی را در بیننده ایجاد کنیم و به او کمک کنیم تا فضا و زمان عکس را به خوبی درک کند. شروع و پایان روز زمان بسیار خوبی برای استفاده از نور است. یک ساعت پس از طلوع و یک ساعت پس از غروب خورشید، نور طلایی زیبایی دارید که می تواند حتی معمولی ترین سوژه ها را به سوژه های زیبا تبدیل کند.
در تمام عکس های گرفته شده در ساعت طلایی، آسمانی دراماتیک با نور قرمز و زرد خواهید داشت که از ابرها منعکس می شود و به زیبایی تصاویر شما می افزاید. با گرفتن عکس هایی با نور پس زمینه در این ساعات می توانید عکس های خود را به زیبایی متعادل کنید.
بعد از ساعت طلایی، یک ساعت دیگر برای ایجاد فضاسازی در عکاسی فرصت دارید که به ساعت آبی معروف است. این حالت زمانی رخ می دهد که خورشید به زیر افق رفته و نور قرمز خورشید به نور آبی تیره تبدیل شود. در این کلاس از عکاسی از سوژه هایی مانند ساختمان ها، خیابان ها، ترافیک و هر موضوع دیگری که دارای نور مصنوعی باشد استفاده می شود.
در این مرحله باید خیلی سریع عمل کنید، زیرا رنگ آبی آسمان در این یک ساعت دوام زیادی نخواهد داشت و نوردهی صحیح دشوار خواهد بود. اما تنظیم تعادل رنگ سفید از نوردهی دشوارتر است. بنابراین توصیه می شود از فرمت Raw استفاده کنید تا بعد از بازگشت به خانه بتوانید تراز سفیدی تصویر را اصلاح کنید. عکاسی با نوردهی طولانی یکی از مواردی است که می توانید در ساعت آبی تجربه کنید و با کمک فضای ایجاد شده توسط رد چراغ های خودرو، به تصویر خود عمق و رنگ ببخشید.
بیشتر بدانید مقاله فضاسازی در عکاسی چیست؟ : قیمت عکاسی صنعتی در اصفهان

فضاسازی در عکاسی و تاثیر محیط در آن
یکی دیگر از عناصری که در ایجاد فضا به شما کمک می کند، محیط و آب و هوا است. فرقی نمی کند هوا چه باشد. برای ایجاد فضای بهتر می توانید از هر نوع آن استفاده کنید.
شرایط بارانی و طوفانی را تصور کنید که رطوبت کل محیط را فرا می گیرد و به هر طرف که نگاه می کنید اثرات باران را می بینید. بهترین زمان برای عکاسی لحظاتی پس از بارندگی است. نور در این لحظات در بهترین حالت، نرم ترین و مخملی ترین حالت خود است و سطوح خیس با خلاقیت شما می توانند بیشترین جذابیت را داشته باشند.
علاوه بر این، زمانی که هوا همچنان ابری و بارانی است، زمان خوبی برای ایجاد فضای مثبت و منفی در عکس نیز می باشد. لحظاتی که خورشید سعی می کند از پشت ابرهای بزرگ به زمین برسد و گاهی موفق می شود. بنابراین ابرهای سیاه بارانی کمک زیادی به شما خواهند کرد.
یکی از فوق العاده ترین تکنیک هایی که می توانید در این موقعیت استفاده کنید، کم نور کردن تصاویرتان است که طی آن آسمان و ابرها به عنوان عنصر اصلی تاریک می شوند و پرتوهای نور خورشید از این فرصت برای نشان دادن خود استفاده می کنند.
یکی دیگر از مکان ها و عناصر طبیعی که می توانید برای فضاسازی استفاده کنید ماه است. عکاسی زیر نور ماه یکی از سخت ترین انواع عکاسی محسوب می شود. اما اگر بتوانید با تکنیک های آن کنار بیایید، جذاب ترین و زیباترین قسمت آرشیو خود را خواهید ساخت.
بیشتر بخوانید مقاله فضاسازی در عکاسی چیست؟ : عکاسی صنعتی در اصفهان

برای گرفتن چنین عکسی به تجهیزات، آسمان صاف، ماه و کمی صبر نیاز دارید. تجهیزات شما در این نوع عکاسی تنها محدود به دوربین و لنز نیست و به یک سه پایه قوی نیز نیاز خواهید داشت؛ زیرا عکاسی در چنین شرایطی چندان آسان نیست و کوچکترین لرزش دست کل پروژه را خراب می کند.
البته، می توانید دوربین را در نقطه ای قرار دهید و آن را ثابت کنید. اما راه مطمئن تر و حرفه ای تر، استفاده از سه پایه است. برای عکاسی زیر نور مهتاب و ایجاد فضا در آن باید به دنبال مکان هایی باشید که تنها نور محیط، نور ماه باشد. اگر در آن مکان رودخانه، دریاچه یا هر آبی وجود داشته باشد، شما خوش شانس هستید.
فراموش نکنید که عکاسی در شب و استفاده از نور مهتاب کار ساده ای نیست و نیاز به مهارت و تجربه بالایی دارد. زیرا شرایط نور آنطور که باید ایده آل نیست و تمرکز در چنین شرایطی بسیار سخت می شود. بهتر است با فرمت RAW عکس بگیرید تا بتوانید بعداً در برنامه های ویرایش عکس، تعادل نور و سفیدی را تنظیم کنید.
بیشتر بخوانید مقاله فضاسازی در عکاسی چیست؟ : تعرفه عکاسی صنعتی