طراحی سایت حرفه ای
بعضی از طراحی سایت حرفه ای بسیار مورد استقبال همگان قرار می گیرند و بسیار سود زیادی را برای کسب و کار فراهم می کنند. آیا متوجه شده اید دلیل اینهمه استقبال همگان و معروف شدن بعضی از سایت ها به چه علت است؟! با ما در این مقاله همراه باشید تا طراحی سایت حرفه ای را بتوانیم مرور کنیم و شما اطلاعات لازم را در این مورد جمع آوری کنید.
دلایل استفاده از طراحی سایت حرفه ای چیست؟
تغییر در کسب و کارها منظور یعنی اینکه کسب و کار های سنتی تبدیل به کسب و کار های اینترنتی و مجازی شده اند. مهمترین عامل روی آوردن به طراحی سایت گسترش کسب و کارهای مدرن و اینترنتی می باشد علاوه برآن دلایل تخصصی دیگری هم دارد که باهم مرور می کنیم:
معرفی کسب و کارتان به حوزه هدف و هدف گذاری
تجارت و کسب و کار شما در مرحله و هر وضعیتی که باشد، لازم است که در یک بستری به مشتریان و طرفداران محصول شما معرفی شود. طبق آمارها بهترین و موثرترین راه معرفی وبسایت است. به طوریکه این روزها کمتر شرکتی و کمتر مجموعه ای را می بینیم که سایتی در فضای مجازی نداشته باشد.
جذب مشتری جدید و افزایش فروش محصولاتتان
فرض کنید کسب و کار شما درآمد بسیار خوبی دارد و از قبل مشتریان قدیمی زیادی داشته اید. با این حال در نظر دارید که به مشتریان جدید و دست اولی در شهری دیگر یا کشوری دیگر دست پیدا کنید. وبسایت شما (مخصوصا اگر در گوگل نمایش خوبی داشته باشد) این کار را به راحتی برایتان انجام خواهد داد.
بررسی تاریخچه طراحی سایت
در سال ۱۹۸۹ شخصی به نام تیم برنرز لی (Tim Berners-Lee) پروپوزالی را ارائه کرد که شکل زندگی و ارتباطات بشر را برای همیشه تغییری اساسی داد.
او که با نام TimBL نیز شناخته میشود، مخترع World Wide Web یا شبکه جهانگستر می باشد. نرمافزاری که به کاربران اجازه میدهد با استفاده از اینترنت هر کجا که باشند به اطلاعات مورد نیاز خود خیلی زود و سریع دسترسی داشته باشند. این پروفسور دانشگاه ام آی تی در سال ۱۹۹۱ اولین سایت تاریخ را در آزمایشگاههای بنیاد علمی Cern رونمایی اساسی کرد. آدرس این سایت info.cern.ch بود و اطلاعاتی را در مورد همین پروژه منتشر میکرده است.
اولین سایتها با کدهای ساده HTML نوشته میشدند ولی بعدتر صفحات این سایتها شامل سرتیتر و پاراگراف و ابرمتن (Hypertext) بود که روی صفحه نمایش رایانههای مختلف به نمایش درمیآمد. در ابرمتنها از ابرپیوند (Hyperlink) استفاده میشد و از طریق این پیوندها کاربران میتوانستند به صفحات دیگر رجوع کنند.
پیشنهاد داغ مطالعه : مزایای طراحی سایت
مراحل طراحی سایت حرفه ای چیست؟
طراحی سایت، خرید دامین و اجاره سرور سه مرحله ی اساسی طراحی سایت حرفه ای می باشد، با این حال طراحی سایت حرفه ای مراحل بسیار متعددی دارد. اولین گام این اس که باید کسبوکار خود را به خوبی بشناسید و هدف از راهاندازی سایت را برای طراح مشخص کنید. با توجه به این هدف میتوانید نوع سایت را انتخاب کنید. بنابراین نمیتوانیم بگوییم بهترین نوع طراحی سایت حرفه ای چیست.
بعضی از سایتها با استفاده از سیستمهای آماده و رایگان مدیریت محتوا طراحی میشوند. سیستمهایی مانند وردپرس یا جوملا که قالبهای آماده را در اختیار طراحان قرار میدهند. استفاده از این نوع سایتها ساده و ارزان و برای اهداف کوچک بسیار مناسب است. حتی ممکن است خودتان هم بتوانید یک سایت وردپرسی ساده و حرفه ای کنید. البته اگر حوصله سر و کله زدن با نرمافزارها و خواندن متنهای آموزشی را داشته باشید!
نوع دیگر طراحی سایت حرفه ای به صورت سفارشی و توسط برنامهنویسان حرفهای انجام میشود. اگر قالبهای آماده برای کسبوکار شما کافی یا مناسب نباشند، باید از این روش استفاده کنید. سایتهای بزرگی مانند یوتیوب، فیس بوک، دیوار، آپارات و … همگی با این روش طراحی شدهاند. این نوع برای شرکتهای بزرگ و جیبهای بزرگ مناسب تر است!
نکات مهم در مورد راهاندازی سایت حرفه ای چه می باشد؟
- قبل از اقدام به راهاندازی سایت حرفه ای، کمی در این زمینه تحقیق کنید. روشها و ابزارهای مختلف را بشناسید تا بتوانید از کلاهبرداریهای احتمالی پیشگیری کنید.
- تبلیغات فراوانی در زمینه طراحی سایت حرفه ای وجود دارد. از خدمات شرکتهای معتبر استفاده کنید و قبل از عقد قرارداد نمونهکارها و سابقه شرکت را بررسی کنید.
- گول قیمتهای خیلی پایین را نخورید زیرا ممکن است کار بیکیفیتی تحویل بگیرید. قیمتهای بسیار بالا نیز منطقی نیستند و لزوما به کیفیت عالی منجر نمیشوند. قیمتهای رایج را میتوانید با بررسی و تحقیق شناسایی کنید.
انواع طراحی سایت حرفه ای از نظر نسل عبارت است از:
بله شکاف میان نسلها در سایتهای اینترنتی مخصوصا طراحی سایت های حرفه ای هم وجود دارد! سایتهای اینترنتی از نظر نسل به سه دسته تقسیم میشوند. سایتهای نسل اول، یکطرفه هستند. یعنی محتوا توسط مدیر یا مدیران سایت بارگذاری میشود و کاربران فقط میتوانند آن را ببینند.
سایتهای نسل دوم تولید محتوای سایت را به یک کار مشارکتی و تعاملی تبدیل می کنند. در این سایتها کاربران و بازدیدکنندگان نیز در فرایند تولید محتوا سهیم هستند. میتوانند مطالب را لایک کنند، کامنت بگذارند و … در این سایتها نیازی به بارگذاری مجدد صفحات نیست و تنها بخشهایی که تغییر کردهاند دوباره بارگذاری میشوند. به این ترتیب سرعت بارگذاری یا لود سایت بسیار بالاتر میرود.
اجزای تشکیلدهنده سایتهای حرفه ای:
سایتهای مختلف، چه حرفه ای و چه غیر حرفه ای بخشهای مختلفی دارند. مثلا بعضی از سایتها درگاه پرداخت آنلاین دارند و بعضی دیگر ندارند اما یک سری عناصر در همه سایتها مشترک هستند.
دامنه یا دامین
دامین (Domain) یا دامنه در واقع نام سایت شما است. یعنی همان چیزی که کاربران در صفحه مرورگر خود تایپ میکنند تا به سایت شما برسند. این نام باید منحصر به فرد باشد. در واقع امکان وجود نام مشترک برای سایتهای مختلف وجود ندارد. شرکتهای طراحی سایت نامهای پیشنهادی را در یکی از ابزارهای بررسی دامین چک میکنند و در صورتی که تکراری نباشد، میتوانید نام سایت خودتان را هوشمندانه انتخاب کنید.
صفحه اصلی
صفحه اصلی یا هوم پیج (Home Page) اولین صفحهای است که کاربران بعد از ورود به سایت با آن مواجه میشوند. این صفحه به کاربران نشان میدهد هدف سایت چیست. هوم پیج را میتوانید به ویترین مغازه تشبیه کرد. یعنی این صفحه به نوعی معرف کسبوکار شما است و طراحی آن اهمیت ویژهای دارد. در صفحه اصلی از طریق مسیریابی (Navigation) کاربران را به بخشهای مختلف سایت هدایت میکنید. معمولا سرتیترهای مسیریابی در قسمت بالای صفحه قرار خواهند گرفت.
انواع طراحی سایت حرفه ای از نظر کارکرد را نام ببرید
سایتهای حرفه ای کارکردهای مختلف و بسیاری دارند و برای موارد متعددی استفاده میشوند. سایتهای تفریحی، سایتهای شبکههای اجتماعی، سایتهای خبری، سایتهای فروشگاهی و … که هر کدام ویژگیها و کاربری خاص خود را دارند.
مرورگر وب چیست؟
وب سایت ها چه حرفه ای و چه غیر حرفه ای از طریق مرورگرهای وب قابل دسترسی هستند. یک مرورگر وب یک برنامه کامپیوتری است که قادر به دانلود و نمایش فایل ها و اجزای تشکیل دهنده وب سایت می باشد. مرورگرهای وب محبوب مانند گوگل کروم، موزیلا، فایرفاکس، اینترنت اکسپلورر و سافاری همه قادر به خواندن و تفسیر نام دامنه می باشند.
آدرس دامنه (برای مثال paydarsamane.ir) در قسمت بالای صفحه مرورگر وارد می شود که این مرورگرها فایل های لازم برای نمایش این وبسایت ها را از وب سرور درخواست کرده و تحویل میگیرند و آنها را بر روی صفحه خود به شکل یک وب سایت نمایش می دهند. در شکل زیر وب سایت قدیمی شرکت پایدار سامانه را مشاهده می کنند.
انواع و اقسام زبان برنامه نویسی در طراحی سایت حرفه ای چیست؟
انواع اقسام زبان های برنامه نویسی داریم که برای طراحی سایت حرفه ای از آن استفاده می کنند که در زیر به برخی از محبوب ترین آنها را برای شما ارائه می دهیم:
- زبان برنامه نویسی php
- زبان برنامه نویسی مای اس کیو ال
- زبان برنامه نویسی پایتون
- زبان برنامه نویسی گو
- زبان برنامه نویسی asp