رنگ های مکمل در عکاسی
رنگ های مکمل در عکاسی رنگ هایی هستند که در چرخه رنگ مقابل یکدیگر قرار دارند. رنگ های مکمل یکی از موضوعات طرح های رنگی است که در تئوری رنگ ها گنجانده شده است. در تصویر مقابل، سه چرخه رنگ مکمل را می بینیم. وقتی رنگ های مکمل را در عکس ها با هم جفت می کنیم، حداکثر کنتراست بین رنگ های تصاویر ایجاد می شود.
به طور کلی رنگ ها به دو دسته گرم و سرد تقسیم می شوند. رنگ های گرم که از نظر احساسی قوی تر هستند و انرژی بیشتری را به بیننده منتقل می کنند، قرمز، نارنجی و زرد و رنگ های سرد شامل سبز، آبی و بنفش هستند.
نحوۀ استفاده از رنگ های مکمل در عکاسی
در خانه، کار با رنگ های مکمل را تمرین کنید
در حالی که مفهوم استفاده از رنگ های مکمل در عکاسی ساده به نظر می رسد، تسلط بر آن نیاز به تمرین دارد. قبل از استفاده از رنگ های مکمل در جلسات عکاسی خود، از اشیاء مختلف خانه خود عکس بگیرید. تمرین و تداوم در تکرار، فضاهای جدیدی برای شما ایجاد می کند و به تجربیات شما می افزاید. در این مقاله در مورد نحوه استفاده از رنگ های مکمل در عکاسی، یک تمرین سریع مسدود کردن رنگ را توضیح می دهیم که به شما کمک می کند برخی عکس ها را بگیرید و همزمان روی یک جفت رنگ مکمل تمرکز کنید
پس زمینه را انتخاب کنید از بشقاب های شام گرفته تا دیوارهای رنگارنگ یا هر شیئی که به اندازه کافی پهن است تا قسمت بیشتری از قاب را پر کند، از آن برای حذف نور استفاده کنید. موضوعی را انتخاب کنید. بسته به رنگ پس زمینه تان، یک شی با رنگ مکمل انتخاب کنید که دقیقاً مخالف رنگ پس زمینه در چرخه رنگ باشد. تصویر خود را ایجاد کنید. در این قسمت رنگ های مکمل در عکاسی دیگر را در کنار هم قرار داده اید.
بنابراین، اکنون زمان آن است که عناصر ترکیبی بیشتری را اضافه کنیم. سوژه خود را در امتداد یکی از تقسیمات <یک سوم> قرار دهید یا از تقارن کامل استفاده کنید (در صورت امکان) یا سوژه را در یک کادر کوچک نگه دارید و از پس زمینه برای ایجاد فضای منفی و غیره استفاده کنید. این کار را با یک پس زمینه، موضوع و ترکیب تازه انجام دهید. با انجام کامل این تمرین می توانید به قدرت کامل در استفاده از رنگ های مکمل در عکاسی دست یابید.
برای مشاهده عکاسی تبلیغاتی در اصفهان، روی دکمه زیر کلیک کنید :)nv
شناخت رنگ های مکمل در عکاسی با خلق خلاقانه
راه دیگری که با آن می توانید توانایی خود را در تشخیص ترکیب رنگ های مکمل در عکاسی افزایش دهید، استفاده از برنامه هایی مانند Pinterest یا Google است که هر دو برای خلاقیت شما بسیار مفید و مفید هستند.
نحوۀ استفاده از رنگ های مکمل در عکاسی
محدود کردن یکی از رنگ های مکمل به عنوان لهجه
لازم به ذکر است که رنگ تاکیدی یک سایه خاص است که با رنگ های دیگر تضاد دارد. رنگ های تاکیدی معمولاً پررنگ و روشن هستند. برای استفاده از رنگ های مکمل در عکاسی نیازی به استفاده از رنگ ها در قسمت های مساوی نیست. برای مثال می توانیم از یکی از رنگ های مکمل به عنوان رنگ تاکیدی استفاده کنیم. رنگ های تاکیدی به شما این امکان را می دهند که بدون غلبه بر سایر عناصر ترکیبی، رنگ های مکمل را به عکس های خود اضافه کنید.
رنگ مکمل متساوی الساقین را آزمایش کنید
همچنین در رنگ های مکمل استاندارد می توان از کمی تفاوت به نام رنگ های مکمل متساوی الساقین استفاده کرد. از این نوع ترکیب بندی برای کاهش تاثیر رنگ ها بر تصویر نهایی استفاده می شود و نوعی هارمونی دلپذیر ایجاد می کند. برای استفاده از رنگ مکمل متساوی الساقین کافیست رنگ اصلی خود را انتخاب کنید (مثل قرمز)، سپس دو رنگ مجاور رنگ مکمل آن را انتخاب کنید و به ترکیبی هماهنگ و چشم نواز برسید!
ترکیب رنگ ها
اگر فقط از رنگ های مکمل در عکاسی استفاده می کنید، ممکن است گاهی اوقات رنگ ها به گونه ای بر تصویر غالب شوند که جلوه آن را کاهش دهند. در چنین مواقعی می توانید رنگ اضافی را کاهش دهید تا عکس دلپذیرتر و متعادل تر شود. طرح های رنگی زیادی وجود دارد. اما در این قسمت از مقاله به طور مختصر نحوه استفاده از رنگ های مکمل در عکاسی را بررسی می کنیم.
بیشتر بدانید مقاله رنگ های مکمل در عکاسی : قیمت عکاسی صنعتی در اصفهان
طرح رنگ تک رنگ
هنگامی که عکس خود را با یک طرح تک رنگ می سازید، یک رنگ مکمل می تواند به عنوان یک لهجۀ رنگی مورد استفاده قرار بگیرد. اگرچه تصویر تک رنگ واجد شرایط تصویر رنگی نیست؛ از نظر تکنیکال، در تصویر باعث ایجاد پویایی در هر کنتراستی با آن می شود.
هنگامی که عکس خود را با طرح تک رنگ ایجاد می کنید، می توان از یک رنگ مکمل به عنوان تاکید رنگ استفاده کرد. اگرچه یک تصویر تک رنگ به عنوان یک تصویر رنگی واجد شرایط نیست؛ از نظر فنی در هر تضادی با تصویر پویایی ایجاد می کند.
Analogous یا طرح رنگی متشابه
به رنگ های مجاور در چرخه رنگ اشاره دارد. رنگ های مشابه در چرخه رنگ ها در کنار یکدیگر قرار می گیرند و ترکیبی چشم نواز و قابل قبول ایجاد می کنند. ایجاد تعادل آرامش بخش یکی از ویژگی های بارز این طیف رنگی است.
هدایت رنگ های مکمل در عکاسی با طرح رنگی سه گانه
طرح رنگ سه گانه بسیار شبیه به طرح رنگ مثلث متساوی الساقین است. اما رنگ های مکمل رنگ اصلی را به یکی از رنگ های چرخه رنگ هدایت می کنند. رنگ های اصلی قرمز، آبی و زرد طرحی سه گانه را تشکیل می دهند.
رنگ های مکمل را با Flash اضافه کنید
تا کنون بر استفاده از لباس و پس زمینه برای ایجاد رنگ های مکمل تمرکز کرده ایم. اما اکنون می خواهیم راهی سریع برای ایجاد رنگ مکمل به شما نشان دهیم و آن استفاده از فلاش خارج از دوربین است.
در این حالت می توانید از یک دستیار برای دریافت نور اصلی استفاده کنید یا از یک ماشه یا فرستنده فلاش روی دوربین یا سه پایه استفاده کنید. برخی از عکاسان از عکاسی با فلاش اجتناب می کنند. اما امکاناتی که با استفاده از آن به دست می آید ارزش استفاده از آن را دارد.
بیشتر بخوانید مقاله رنگ های مکمل در عکاسی : عکاسی صنعتی در اصفهان
تنظیم رنگ ها در مرحله پس از تولید
صرف نظر از اینکه رنگ های مکمل واقعی را در دوربین ثبت کرده اید یا خیر، می توانید با کمک نرم افزار ویرایش، رنگ های مکمل را به تصویر خود اضافه کنید. نرم افزارهای ویرایش عکس مانند فتوشاپ این امکان را برای شما فراهم می کند تا رنگ های عکس های خود را تنظیم کنید. حتی می توانید از این نرم افزار برای جابجایی رنگ های مختلف و استفاده از طرح های رنگی دیگر استفاده کنید. در این قسمت چند روش ویرایش سریع توسط نرم افزار فتوشاپ را شرح می دهیم.
لایه تنظیم رنگ / اشباع
برای استفاده از لایه تنظیم Hue / Saturation در فتوشاپ، باید یک فایل را در فتوشاپ باز کنید، سپس یک لایه تنظیم Hue / Saturation اضافه کنید. با فعال بودن لایه، یک رنگ را انتخاب کنید و نوار Hue را تنظیم کنید. با این کار تمام رنگ های محدوده رنگی انتخاب شده تغییر می کند. از دیگر گزینه های تنظیم در این لایه می توان به روشنایی و اشباع اشاره کرد.
محدوده رنگ را انتخاب کنید
راه دیگر برای تنظیم محدوده رنگی خاص در عکس، انتخاب انتخاب گزینۀ Select> Select Color Range است؛ سپس قسمتی از تصویر خود را انتخاب کرده و تنظیمات مورد نظر را انجام دهید. اگر فقط می خواهید رنگ پس زمینه یا شی اصلی را تغییر دهید، این گزینه به شما کمک می کند. این تنظیم روی رنگ های دیگر تصویر، به خصوص رنگ های مکمل دیگر تاثیری نخواهد داشت.
تنظیم رنگ های مکمل در عکاسی با رنگ کردن
روش دیگری که می توانید برای تنظیم رنگ های مکمل در عکاسی استفاده کنید، نقاشی روی تصویر است. یک لایه جدید روی عکس خود ایجاد کنید و قلم مو را انتخاب کنید. شما می توانید برس را با توجه به سلیقه خود انتخاب کنید. اما حتما تاری و تاریکی آن را تنظیم کنید. تنظیم این گزینه ها به شما امکان می دهد شدت اثر را کنترل کنید. با تکنیک هایی که در دوره فتوشاپ یاد می گیرید به راحتی می توانید ویرایش های لازم را روی عکس های خود انجام دهید..
بیشتر بخوانید مقاله رنگ های مکمل در عکاسی : تعرفه عکاسی صنعتی